Bewustzijnstherapie

 

We leven op een frequentie van onbewust automatisch. Bijna alles wat wij doen gaat op die manier. Onze onbewuste automatische patronen zijn nodig om ons goed te kunnen laten functioneren. Soms zit er iets niet helemaal lekker in het onbewuste automatische. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld merkt dat jij steeds hetzelfde omgaat met bepaalde situaties. Hoe jij daar mee omgaat is niet wenselijk voor jezelf of voor jouw omgeving. Je merkt bijvoorbeeld dat je 

  • depressief
  • angstig
  • eenzaam
  • boos
  • geïrriteerd
  • vermoeid
  • futloos
  • verslagen

reageert als er zich een situatie voortdoet. Er gebeurt iets, wordt iets gezegd of je ziet iets en dan ineens, voor je het weet zit jij in die emotie. Zonder dat je het door hebt voel je en reageer je bijvoorbeeld boos, verdrietig of voel jij je vermoeid en leeg gezogen. Een proces wat compleet onbewust is gegaan.

Triggers komen in alle vormen terug gedurende ons leven. Het mooie van triggers is dat ze zo veel verschillende vormen aannemen dat we vaak niet eens zien wat de grote vraag is die daar achter verscholen zit. We zien door de bomen het bos niet meer en raken verstrikt in de verhalen die vast hangen aan onze triggers. Daarmee lossen we het dus niet op. In sommige gevallen maken we het zelf erger! We plakken er pleisters op en laten de triggerwond rotten zonder dat we daar erg in hebben

 

Met het programma bewustzijn zetten we de eerste stappen naar het bewust worden van ons onderbewuste automatische gedragingen. Zodra wij ons bewust worden van de dingen die wij denken, zeggen en doen komt er ruimte voor verandering. Zodra er ruimte ontstaat komen er ook meer keuzemogelijkheden kijken. 

Alles valt en staat bij - bewust zijn -

Zodra er bewustwording komt creëer je de ruimte binnen in jezelf om andere gedachtes te implementeren. De onbewuste gedachte die negatief zijn zuigen je energie compleet weg. Ga maar eens na, we hebben gedurende de dag veertig tot zestigduizend gedachten waarvan gemiddeld 80 procent negatief is (volgens Timothy Brown). Deze gedachten leiden tot contra productiviteit, vermoeidheid, depressie, angsten en ga zo maar door. 

Met bewustzijnstherapie zetten we het patroon van de negatieve gedachten en gevoelens op de kaart. We kijken naar wat er achter ligt. Zo wordt jij je dus bewust van de emoties die jou weerhouden van het leven wat jij eigenlijk wilt leiden. 

Je kant het zien als een rommelige kamer. Je kan er niks in vinden, je struikelt over alles, je raakt het overzicht kwijt, het stof hoopt zich op en eigenlijk wil je er helemaal niet zijn. Zodra we die gaan opruimen zien we wat wel en wat weg kan. Waar dingen eigenlijk horen te staan en kunnen we het ook schoon houden. We willen dan wel in die kamer zijn en hebben een compleet overzicht! Zo weet je dan ook wat je zou willen toevoegen aan de kamer en wat je eventueel nog zou willen veranderen! 

 

Zodra wij de basis hebben gelegd kunnen we gaan transformeren

 

Nadat jij het programma van Bewustzijn, wat een sessie van 90 minuten is, hebt afgerond heb jij jezelf compleet leren kennen. Je weet wat jouw triggers zijn en hoe jij met de triggers kan dealen. Je zal merken dat angsten, depressie, vermoeidheid, gespannenheid zal verdwijnen als sneeuw voor de zon en dat jij weer de keuze kan maken, jij hebt weer de regie terug in jouw leven! Wil jij dit ook?